Trainingen

Trainingen op maat- geweldloze communicatie -verbindend communiceren

We verliezen vaak veel energie door misverstanden en onbegrip. Doen ons beste en toch begrijpen we elkaar niet. Dat kan veel stress opleveren.
Velen liggen s’nachts wakker en piekeren dan daarover. We voelen ons vaak onbegrepen en onmachtig- omdat we niet krijgen wat we nodig hebben.

Mijn trainingen zijn gericht om verheldering te geven aan de manier hoe we met elkaar omgaan. Dat we uit de strijd blijven. Meer kwaliteit in ons leven ervaren. Onze contacten met onszelf en de ander verbeteren. Dat we energie krijgen in plaats van energie te verliezen.
Met collega’s, geliefde, maatjes, cliënten.
De ingredienten zijn : aandacht, compassie voor jezelf en een ander, waarneming- van je gevoelens en behoeften.
Leren vertalen van je eigen waarneming staat centraal in mijn trainingen. Naast het ontwikkelen van zelf compassie en compassie.

Hoe we voor verbinding en betekenisvol contact kunnen zorgen – leg ik kort in de 5 stappen uit.

  • Stap 1 Het ontwikkelen van zelfinzicht & zelf compassie- Bewustwording
  • Stap 2 Nieuwsgierigheid naar je eigen waarneming- van jezelf en de wereld
  • Stap 3 Hoe communiceer ik met mezelf en anderen?
  • Stap 4 Waarnemen en ervaren gevoelens, behoeftes, oordelen
  • Stap 5 vertalen van waarnemingen en expressie geven aan

Geweldloze communicatie

Rosenberg ontwikkelde het model van geweldloze communicatie (NVC: nonviolent communication). Het is een taal van mededogen waarmee je de machtsstrijd met elkaar verruilt voor vertrouwen. Als je op deze ontwapenende wijze communiceert voorkom je een hoop conflicten. Bij geweldloze communicatie maak je contact met de behoeften van de ander en van jezelf. Je communicatie nodigt uit tot ontwapening waardoor de openheid en vertrouwen tussen jullie toeneemt.

Werkwijze
We zijn zo gewend om onszelf aan de omgeving aan te passen, dat we soms niet meer weten waar we zelf behoefte aan hebben. De snelheid en verplichtingen van onze tijd, kunnen dat nog versterken. Dat kost ongemerkt veel energie. In mijn trainingen met verbindend communiceren richt ik me op het bewust worden van jouw eigen wensen en behoeften. Ik nodig je uit om je aandacht te richten op hoe je je werkelijk voelt en wat jouw onderliggende behoeftes zijn. En wat een ieder van ons graag zou willen. Door laagdrempelige aandacht te schenken aan wat ons in het hier en nu bezighoudt, zonder oordeel, vinden we de lead in onszelf terug. En dat geeft energie.

Leven en werken vanuit diversiteit & inclusie

We leven in een maatschappij die zo gegroeid is dat de dominanten normen en waarden in de basis gebaseerd zijn op een heteroseksueel en witte leefstijl. De gezamelijke normen en waarden worden bepaalt door deze meerderheid. Mensen met een andere seksuele, gender of culturele achtergrond horen zich dan aan te passen aan wat de meerderheid bepaalt. Dit heeft vaak tot gevolg dat er ongelijke situaties ontstaan, op de werkvloer en ook inde hulpverlening.
Het zijn juist de diverse identiteiten die ons maken tot wie werkelijk zijn: authentiek en kleurrijk. Dus een werkelijk verrijkend gesprek, samenwerking, training , maatschappij ontstaat als er ruimte gemaakt wordt voor elkaars verschillen en kwaliteiten.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over een training op maat – leven en werken vanuit diversiteit en inclusie!
Verrijk jezelf en anderen in het aangaan van verschillen!

“Wees en leef het verschil wat je in de wereld wilt terugzien”

– Gandhi

Laten we met elkaar
in contact komen