Onder dit kopje deel ik graag positieve ervaringen. Dat kan qua thema uiteenlopend zijn. Door te delen hoop ik mensen te kunnen inspireren en aan te moedigen.
Deze keer gaat het om voeding. Hoe een aangepaste voeding me rust geeft. Rust in mijn lichaam.
In november ben ik heel ziek geworden. Ik had geluk en trof een behandelaar die kennis had van histamine vrije voeding.
Terwijl ik best wat af weet van voeding, vanuit mijn achtergrond met Ayurveda. En ja ik ben gewoon een ‘ foodie’ dol op diverse smaken, kook graag en geniet erg van lekker eten.
Tot november wist ik niet van het bestaan van histamine in voeding. Wegens omstandigheden heb ik me daarin verdiept en ook gelijk toegepast. Normaliter hou ik geen enkel dieet langer dan een halve dag vol ……
Ik hou niet van rigide en opgelegd. Dat verbind ik met dieet. Door histamine vrij eetpatroon toe te passen ging bij mij niet alleen een deur open – nee vele deuren!

Heb je interesse om meer te komen weten over histamine vrij eten kan je het beste googelen. Deze link is interessant: histamine-dieet
Ik eet nu al twee maanden histamine vrij. Geen koffie ( ik was een grote koffieliefhebber). Geen alcohol , ik dronk niet veel wel regelmatig, omdat ik een levensgenieter ben en van veel lekkere smaken hou.
Nu drink ik voornamelijk warm water en vind het verrukkelijk. Naast af en toe een granenkoffie.
Sinds kort trakteer ik me soms op een earl grey thee of een heerlijke Japanse sencha thee. Deze laatste twee bevatten histamine. Ik drink ze dus niet dagelijks. Als ik deze thee drink dan voelt het als een feest en een traktatie.

Door histamine vrij te eten is veel meer eenvoud en puurheid in mijn leven gekomen. Ik geniet nu nog meer van het eten. Doe bewust boodschappen, consumeer ik veel minder en geniet enorm.
Ik eet drie keer per dag, meestal warm. Ik ben minder met eten en verteren bezig dan daarvoor. Win dus tijd en energie.
Mijn lichaam is er erg blij mee. Ik voel me vitaal en ervaar veel rust en helderheid.
Ik ben zo enthousiast over dat ik mezelf nog een tijdje hieraan verbind. Noem het zelf de pachamama dieet. Omdat het me bewuster laat leven.

Mocht je interesse hebben en ook meer aandacht willen schenken aan positieve voeding. Graag kan ik je ook begeleiden naar een positief eetpatroon. Zonder dat het rigide wordt.
Misschien overbodig om te noemen- ik zal je alleen ondersteunen in het veranderen naar positief gedrag.
Inhoudelijk en medisch verwijs ik uiteraard naar huisarts en of specialist.